• Zeescouts Sint-Leo
    Welkom bij de Zeescouts Sint-Leo

Hier vind je het programma en de laatste nieuwtjes van onze zeescouts. Scroll hiervoor naar onder.
    Mocht je toch nog niet vinden wat je zoekt, dan kan je de leiding contacteren (via de takpagina's of de afdelingsleiding).

STEUN JIJ OOK DIT PROJECT?

Dit kan via een Belastingvrije Gift

Stort minimaal €40,00 en ontvang een fiscaal attest
rekening: BE55 4096 5041 4144 (BIC KREDBEBB) - op naam van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw  -  Wilrijkstraat 45, 2140 Borgerhout
vermelding: BVG 5-245 DRIJVENDE VINGERSTEIGER - je e-mailadres
(gelieve zeker de code juist over te nemen - je e-mailadres is ook noodzakelijk! Het attest wordt niet meer per post, maar wel via email bezorgd)

Al gehoord van TROOPER ?
Trooper zorgt ervoor dat verenigingen bij elke online aankoop bij één van de aangesloten webshops een percentage van de aankoopprijs op hun rekening krijgen gestort.

Hoe werkt het ?

- Je wil online een aankoop doen en gaat daarvoor eerst naar de website van Trooper (via bovenstaande link).
- Via de link op de trooper-pagina ga je naar de gewenste webshop en doe je je aankoop.   HET KOST JE NIETS MEER !
- De webshop stort een percentage van het aankoopbedrag op de rekening van Trooper
- Trooper stort, na afhouding van een klein percentage voor hun tussenkomst, het saldo door op de rekening van Zeescouts St Leo,

Dus vanaf nu doe je al je online aankopen via Trooper !!

De takken van de Zeescouts Sint-Leo

Zeewolfjes

Bij de zeewolfjes (6-8 jaar) staat vooral het spelen en ravotten centraal! Om zeewolven vertrouwd te maken met water, duiken ze regelmatig het zwembad in!
 Website Zeewolfjes

Zeepaardjes

Bij de zeepaardjes (6-8 jaar) staat vooral het spelen en ravotten centraal! Om zeepaarden vertrouwd te maken met water, duiken ze regelmatig het zwembad in!
 Website Zeepaardjes

Dolfijnen

De dolfijnen is één van de twee zeewelpen-takken (8-11 jaar). Wij zetten de eerste stappen op een boot door te leren peddelen.
 Website Dolfijnen

Zeerobben

De zeerobben is één van de twee zeewelpen-takken (8-11 jaar). Wij zetten de eerste stappen op een boot door te leren peddelen.
 Website Zeerobben

Scheepsmakkers

Bij de scheepsmakkers (11-14 jaar) komen heel wat technieken aan bod. We leren via leuke spelen sjorren, omgaan met kaart en kompas en roeien.
 Website Scheepsmakkers

Zeeverkenners

Bij de zeeverkenners (14-17 jaar) staat zeilen centraal. Na drie jaar trotseren we alle wateren als ervaren zeebonken.
 Website Zeeverkenners

Loodsen

Een jaar vol avontuur en plezier waarin de loodsen worden voorbereid om zelf leiding te geven. (17-18 jaar)
 Website Loodsen

Bootslui

Als bootslui proberen wij via een maandelijkse activiteit het contact met leiding, oud-leiding en ouders levendig te houden.
 Website Bootslui

Ons spoor Zeescouts Sint-Leo

EVENEMENT GEORGANISEERD DOOR LANDSCOUTS,ZEESCOUTS,SCOUTSHARMONIE,100UIT

19 november 2022 - 26 november 2022

ACHTERUIT: Jubileumtentoonstelling 100 jaar Scouts Sint-Leo

Stadshallen Brugge (Jan Garemijnzaal)
 10:00u. tot 26 november 2022 om 18:00u.

Sint- Cecilia

De kluis, Jakobinessenstraat 47
  ZV

Sint-Cecilia 2022

De Kluis (Jakobinessenstraat 47)
  ZR

de kluis
  ZW

De kluis
  DF

Sint-Cecilia

Landscouts Sint-Leo, Jakobinessenstraat 47 (de Kluis)
  ZP

De Kluis; Jakobinessenstraat 47
  SM

Sint-Cecilia

De kluis (Jakobinessenstraat 47)
 13:15u. tot 16:30u.
  LO

02 december 2022

Werkvergadering

Basis Westdiep
 20:00u. tot 22:00u.
  ZV

02 december 2022

werkvergadering

basis westdiep
 20:00u. tot 22:00u.
  LO

Over de Zeescouts Sint-Leo

Als zeescouts zijn we meer dan enkel scouts, want naast de gebruikelijke scoutsactiviteiten hebben wij een enorm gamma aan waterpret. Spelen op, met en in het water doen wij het allerliefst, en samen met onze boten trotseren we de Brugse wateren.

De afdelingsleiding van de Zeescouts Sint-leo

De afdelingsleiding zorgt er voor dat alles op zijn pootjes terecht komt, organiseren het leidersweekend en bereiden de maandelijkse vlootraden voor.

Ze staan steeds ter beschikking voor het beantwoorden van uw vragen.
Ze zijn bereikbaar via afdelingsleidingzee@sintleo.be

Willem-Jan Leys

Loyaal Loodsmannetje

Janne Creyf

Opgewekte Beluga

Contactgegevens Zeescouts Sint-Leo

Voor algemene vragen staat een enthousiaste afdelingsleidingsploeg klaar. Je kan ze contacteren via zeescouts@sintleo.be.
Je kan ook bellen naar de afdelingsleiding.

Onze lokalen:

Basis Westdiep
L. Coiseaukaai 9-11
8000 Brugge.

De activiteiten vinden hier plaats op zaterdagmiddag.
De lokalen worden NIET verhuurd.

Word vandaag nog lid van Scoutsgroep Sint-Leo!